Üks vahva kokaraamat

Sain jõulukingiks mitu uut kokaraamatut, seetõttu otsustasime sel aastal teha väljakutse, et kokkame igal nädalal nende raamatute järgi ühe uue toidu. Seni olen peamiselt teinud põnevaid India toite raamatust „Vegan Richa’s Indian Kitchen“.

Indian
Tegelikult ma kokkamist eriliselt ei armasta, seega on minu jaoks oluline, et toit valmiks kiirelt ja lihtsalt. Õnneks valmivadki tervislikud vegantoidud vabalt poole tunniga. Kuid selle väljakutse ajal olen avastanud, et aeg-ajalt uusi toite katsetada on täitsa tore ning võin salaja tunnistada, et hakkan vaikselt aru saama kokkamise võludest. 😉

„Vegan Richa’s Indian Kitchen“ põhineb blogil http://www.veganricha.com/. Nagu nimest järeldada võib, on tegemist India ja indiapäraste toitude vegan versioonidega. Raamatu alguses on olemas nimekiri vürtsidest, mida toiduvalmistamisel vaja läheb. Paljusid vürtse polnud ma varem kasutanud ega neist isegi kuulnud. Seega tuli esimese sammuna minna poodi varusid täiendama. Tulemuseks oli selline maitseaineid täis sahtel, mille üle olen õnnelik ja uhke.

sahtel
Lisan siia ka fotod mõningatest toitudest, mis on selle raamatu retseptide põhjal valminud. Toidud on enamasti mõnusalt vürtsikad ja maitsed nüansirikkad. Nende valmistamine on alguses küll ajakulukas, kuid retseptid sobivad ka algajale, sest kõik on lihtsalt, arusaadavalt ja samm-sammult lahti seletatud.

toidud

  1. Lillkapsad ja herned vürtsikas karrikastmes (Gobi Mutter Masala).
  2. Kartuli-köögivilja pallikesed küüslaugu-lambaläätse kastmes (Lasooni Methi Kofte).
  3. Mango-karri tofu. Retsept olemas ka siin: http://www.veganricha.com/recipe-pag…/vegan-mango-curry-tofu
  4. Köögiviljad luksuslikus kastmes (Navratan Korma). Sellest on saanud juba üks meie pere lemmikuid, mida oleme mitu korda valmistanud. See on vürtsikas ja kergelt magus samaaegselt.
  5. Vürtsikas punase läätse-lillkapsa-kartuli ahjuroog.

 

Kui sul on veganluse kohta küsimusi, siis siin saad anonüümselt küsida. Avaldan vastused Vegani päevaraamatu blogis. Kui soovid vastust pigem oma kirjakasti, siis kirjuta mulle veganipaevaraamat[at]gmail.com või blogi Facebooki postkasti.

Jälgi blogi Facebookis

Follow my blog with Bloglovin