(Eri)olukorrast

Koroonaviirus. Paanikat mul veel pole, aga mingisugune kõrgendatud ärevusseisund on küll. Värskendan pidevalt uudisteportaale. Aju otsiks justkui mingile probleemile lahendusi. Aga, noh, lahendada pole siin midagi. Pigem on see lihtsalt kestev aeglane ruletimäng ja ootus, et kas ja millal viirus ka meid kätte saab… Millegipärast on tulnud isu vaadata postapokalüptilisi filme. Meel on ikka naljakas selles osas.

Toitu kokku hordinud veel pole, aga kapid on meil alati kuivaineid täis, nii et saaks ikka hakkama mitu nädalat ka siis, kui poodi ei pääse. WC-paberit ei taibanud õigel hetkel osta, nii et sellest oleme nüüd varsti küll ilma, sest letid on selles osas ka siinmail täitsa tühjad.

Briti valitus pole midagi veel ette võtnud. Soovitatakse lihtsalt käsi pesta ja vajadusel ennast isoleerida. Isegi suurüritusi pole keelatud pidada… Aga õnneks on ettevõtjad ise mõistlikud ja jäetakse üha rohkem asju ära. Üks veganmess just tühistati eile.

Pidime järgmisel nädalal Eestisse tulema, aga pole vist mõistlik hetkel siiski reisida ning rongis/lennukis/lennujaamas nakkuse saamisega riskida ja seda siis vanematele sugulastele Eestis edasi levitada. Kätepesu kõrval on see kõige olulisem hetkel: Hoida neid, kes on riskigrupis. Sh ärge viige lasteaiast ja koolist koju jäänud lapsi eakate vanavanemate juurde hoiule!

Toidu ja muu kokkuostmine on mõistetav, aga kõigil kindlasti pole seda võimalik teha. Vanemad inimesed, puuetega inimesed, vaesuspiiril elavad inimesed. Kui su lähiringkonnas on mõni haavatavas grupis olev inimene, siis uuri, kas tal on ikkagi vajadusel piisavalt toitu, esmatarbekaupu, ravimeid jne ning paku abi nende hankimisel.

Aga koroonaviirus on näidanud nüüd küll, et kui me päriselt tahame, siis on nii valitsustel, ettevõtetel kui ka meil kõigil olemas valmidus ja võimalused muutusteks. Nii, et vabandused, mida tuuakse selleks, et eirata näiteks keskkonna- või loomakaitsega seotud teemasid, ongi lihtsalt vabandused. Kirjutan sellest arvatavasti millalgi pikemalt.

Kuidas teil läheb? Olete ka ärevad?

Jälgi blogi Facebookis

Või kiika Instagrami