Asjade seis

Oeh kui kaua ma pole blogisse kirjutanud! Kadunud pole ma kusagile, lihtsalt vahepeal on keerulised ajad olnud ning pole kirjutamise tunnet tekkinud. Olin tegelikult isegi mitu nädalat Eestis, aga mitte just kõige rõõmsamatel põhjustel, seega ei saanud isegi kõikide sōprade ja tuttavatega kokku, kellega muidu ikka kohtun.

Aga see-eest kohtusin mõnede uute toredatega ning sain natuke ka Eesti Vegan Seltsi asju ajada. Näiteks jõudsin Pärnu Taimetoidupäevale, mis oli armas. Korraldajatele suur pai! Selliseid väikseid veganmesse võiks igas Eesti linnas keegi korraldada.

Need puulehtedest tehtud rahakotid jäid hinge peale. Nii ilusad ju! Aga praegu veel ei raatsinud osta.

Ja uutesse Tallinna vegansöögikohtadesse jõudsin samuti. Soovitan neid kõiki!

Vegan Italy võlub koduste toitude ja atmosfääriga. Ma pole Itaalias käinud, aga kujutan ette, et mõne väiksema linnakse söögikoht just selline ongi. Kahtlustan, et seal on Tallinna parim teenindus – nii sõbralikku ja vastutulelikku suhtumist kohtab harva.

Pelgupaiga toidud viivad keele alla! Need Kai Ming nuudlid olid parajalt tummised ja toitvad. Aga sain maitsta ka Singapuri nuudleid, mis olid suisa uskumatud. Liiga hea, ma ütlen!

Elujanusse jõudsin isegi kolmel korral. Seal on niisamagi mõnus aega veeta, kuigi puhtalt falafeli wrapi pärast tahan juba sinna tagasi. Kuulduste järgi pidi vöneri wrapp veelgi parem olema.

Ja ega siis Tallinnas olles Balti jaama turu Veg Machinest saa mööda käia. Nende uut Beyond Meat burgerit ma proovima ei hakanud, pole minu teema, aga vähemalt üks Mother Trucker tuleb ikka alati ära süüa!

Ah, et kuidas meil remondiga läheb? Aeglaselt, aga järjekindlalt ja kaunilt. Põrandad said reedel pandud, laed on värvitud, seinad veel värvimata/tapeetimata. Üürikorterist peame nädala lõpuks välja kolima, nii et mingi aeg tuleb ikkagi elada n-ö poolikus majas ja kastide otsas, aga saame vast hakkama.

Lugemisega on ka viimasel ajal halvasti olnud, sest keskenduda väga ei suuda. Umbes kuu aega tagasi loetud “On Their Own Terms” oli väga hea, soovitan lugeda, kui keegi tahab midagi veganluse teemalist. Sobib nii algajatele kui pakub ka uusi mõtteid juba kogenud veganitele.

Nautige kevadet!

“Lõpuks on maailm tõesti ilus ning kui me oleksime mõned teised olevused ja mitte inimesed, võiksime seal vahetpidamata õnnelikud olla.” Sebastian Barry “Salajane käsikiri”

Jälgi blogi Facebookis