Majaost ja remont

Sügisel kirjutasin sellest, kuidas kolisime Sheffieldi ning hakkasime maja ostma ja korterit üürima. Kolm kuud möödus kiirelt ja paar nädalat tagasi saimegi oma majakese kätte. Seekord toimus see tõesti Inglismaa mõttes kiiresti, tavaliselt läheb kinnisvaraostuga seotud bürokraatia peale ikka üle kolme kuu ….

Kuna me korterit vähem kui kuueks kuuks üürida ei saanud, siis otsustasime, et oleme korteris selle aja siiski ära, teeme majas rahulikult remonti ja kolime alles kevadel. Mitte, et mulle meeldiks remonti teha. Pigem tekitab see minus liigset stressi: kõik need otsused, segadus, lammutamised, läbirääkimised, rahakulu jne. Praegu on samas kõik sujunud enam-vähem rahumeelselt ning tapeetide/värvide valimine on isegi täitsa tore olnud.

Maja on kolmetoaline, aga Inglismaale omaselt tillukene, st toad on väiksed ja köök veelgi väiksem. Aga meile sellest täiesti piisab. Pigem oleksin eelistanud kahetoalist, aga selliseid majasid naljalt ei leia ja korterit ei tahtnud me enam osta, sest meile oli hakanud meeldima mõte väikesest aiakesest, kus saaksime suvel lehtkapsast, lehtpeeti, maitseaineid ja muud kasulikku kasvatada.

img_0898
Elutoast vaade aeda

Inglismaal armastatakse vaipu, majad ja korterid on otsast lõpuni ühed suured vaibad. Näiteks praeguses üürikorteris on isegi terve vannitoa põrand vaibaga kaetud. Ning meie eelmises korteris oli suisa ostulepingusse sisse kirjutatud punkt, et kõikides tubades peab olema vaip. Kuigi jalgadel on pehme ja soe, koguvad vaibad palju tolmu ja nende hooldamine on ikka väga tüütu. Nii et esimese asjana eemaldasime uues majas vaibad ning hakkasime uut põrandat valima.

vaibatu.jpg
Enne ja pärast
põrand.jpg
Instagrami küsitluses meeldisid inimestele kõige rohkem nr 2, 3 ja 4.

Otsustasime sellist värvi põranda kasuks. Tumedam toon on julge otsus, aga eelmine korter oli meil ühtlaselt hall ja hele, nii et seekord otsustasime, et oleme julgemad ja proovime ka kontraste lisada ruumidesse.

põrand1

liist
Põrandaliistudest valisime OGEE

Seinavärvide seast tõmbas meid taas hallide toonide poole, aga lõpuks jäi valikusse nn mandlivalge (almond white) toon, mis tundus kõige neutraalsem – mitte liiga säravvalge, aga mitte ka hall. Kuna me seinu pole värvima veel hakanud, siis seda ei saa hetkel näidata.

Selleks aga, et seinad poleks liiga igavad, otsustasime igasse tuppa ühte seina panna tapeedi. Magamistuppa ja kontorisse minevate tapeetide valimine oli lihtne. Kuigi valik oli poes meeletu, olid need kaks enam-vähem ainukesed, mis meile mõlemale väga meeldisid.

tapeet
Ülemine läheb magamistuppa, alumine kontorisse

Elutoaga on lugu keerulisem. Ma olen mõnes varasemas postituses juba maininud, et fännan prerafaeliitide loomingut. Sellest tuli unistus panna ühte seina William Morrise kujundatud tapeet. William Morris oli mõjukas 19. sajandi inglise kunstnik, kelle tänaseni populaarsed disainid mõjutavad ka praegusi kunstnikke. Aga kuna Morrisel & Co-l on tohutult ilusaid tapeete, on valik keeruline. Ja kuna need tapeedid on kallid, siis peab see lõplik valik õige olema. Sellel pildil on näha mõned, mille näidised oleme endale tellinud.

morris

Tellisin isegi raamatu William Morrisest, lootuses, et tema elust ja loomingust lugemine ehk lihtsustab otsust. Aga nüüd tundub, et mulle lihtsalt meeldivad kõik need tapeedid veelgi enam ja otsus on veelgi keerulisem. 😀 Milline on sinu lemmik?

williamm.jpg

Jälgi blogi Facebookis

One Comment

Kommenteerimine on suletud.