Üllatuslik pulma-aastapäev

Avastasime hiljuti mehega üllatuslikult, et meil on kümnes pulma-aastapäev tulemas. Üllatuslikult seetõttu, et tavaliselt me kumbki ei mäleta oma abiellumise aastat. Selleks tuleb abielutunnistus kusagilt teiste paberite vahelt välja otsida. Oleme koos olnud palju kauem ja abiellumine polnud meie jaoks ka nii oluline sündmus, nii et tavaliselt seda ei tähistagi. Aga tundus, et sellise ümmarguse numbri puhul võiks ju midagi ikkagi teha.

Otsustasime oma uues kodulinnas Sheffieldis välja sööma minna. Paar nädalat tagasi avati siin vasakpoolne raamatupood Café+ Red Haus Books, mis on ühtlasi ka vegantoidukoht. Kõlas nagu teokssaanud unistus, mida tuli tingimata külastada.

Poekene on neil tillukene, aga raamatute valik väga põnev. Oleks neid kõiki lugeda ja osta tahtnud. Piirdusin esialgu siiski ühe raamatu ostmisega, mis on mul juba ammu lugemisnimekirjas – Why I’m No Longer Talking To White People About Race. Neil on olemas ka veebipood, kust peaks saama isegi Eestisse raamatuid tellida.

Kohvikus pakuvad nad Korea toitu. Esimese asjana jäid meile silma kimchi-road. Tellisimegi Kimchi Jiggae, mis oli vürtsikas kimchi-supp vetikate, köögiviljade, tofutükkide ja riisipallidega, ning Kimchi Power Lunch’i, mis koosnes riisist, köögiviljadest, kimchist ja seitanist. Mõlemad olid imelised, kuigi silmad läksid märjaks ja nina hakkas suurest vürtsikusest jooksma.

Lisaks proovisime Korean Fried Chicken’it, mis tegelikkuses on siis krõbe tofu. See oli samuti väga hea, mõnusalt krõbe ja just parajalt vürtsikas. Mahedamaks ampsuks pakuti kõrvale marineeritud redist.

Niimoodi tasub pulma-aastapäeva veeta küll! Café+ Red Haus Books’i külastan kindlasti ka edaspidi, sest raamatupoodidest on mind niikuinii raske eemal hoida, aga vasakpoolne raamatupood on veel kordi köitvam, heast toidust rääkimata.

Jälgi blogi Facebookis

One Comment

Kommenteerimine on suletud.