Üks väike väänik ja kaks muidutegelast

Kui me Anetiga eelmist kohtumist planeerismine nii aastajagu, siis nüüd õnnestus reisiplaanide tegemine spontaansemalt ja ei läinud päevakestki, kui mõlemal olid rongi- ja bussipiletid ostetud, hotell broneeritud ja vaim Birminghami reisiks valmis pandud. Birminghami valisime sihtkohaks seetõttu, et see asub vahemaa mõttes meie mõlema kodulinnade keskel. Mina olin Birminghamis ka varem käinud, sellest võib lugeda siit.

Inglismaal reisides jätke meelde, et kui on vaja rongi vahetada, siis tuleks kahe rongi vahele planeerida piisavalt ooteaega, sest ei maksa loota, et rongid õigeaegselt sõidavad. Mina lootsin, kuigi peaksin juba targem olema. Nii et reis algas sellega, et jäin teisest rongist napilt maha ja pidin ostma uue pileti, mis rahakotile sugugi rõõmu ei valmistanud. Aga see väike viperus ununes peagi, kui need kaks vahvat tegelast minu ees seisid.

südamed

Kohustuslik veganblogijate enekas tuli ikka ka kohe ära teha.

selfie

Birminghami raamatukogu avaldas mulle juba eelmisel korral oma eriskummalise arhitektuuriga muljet, aga sinna sisse ei taibanud ma tol korral vaadata. Seekord teadsin juba ette, et üle tuleb vaadata ka katusekorrusel asuv Shakespeare´i teostele pühendatud ruum, sest just Shakespeare´i lavastuste uurimisega ma oma varasemas elus tegelesin.

shakespearew

Põikasime ka raamatukogu lasteosakonda, et Mayalgi midagi vaadata oleks. Esimese asjana jäi silma see raamat. Nii tore ikka, kuidas Inglismaal on veganlus igale poole jõudnud.

raamat

Vegantoidu valik on aastaga Birminghamis jõudsalt kasvanud. Süüa saab hästi ja palju. Esimese asjana hüppasime läbi Not Dogs toidukohast, kust saab lihavabu hot dog´e. Kui ma nüüd õigesti mäletan ja ei valeta, siis see võis olla mu esimene hot dog nii umbes 12 aasta jooksul … Vähemalt ma ei mäleta, et oleksin peale lihast loobumist taimset hot dog´i söönud, sest igasugused lihaalternatiivid mind tavaliselt ei köida. Seegi oli ikka liiga sarnane lihaviinerile. Arusaamatu, miks peaks keegi tapetud ja purustatud loomi süüa tahtma, kui alternatiivid on olemas ja maitse samasugune.

nd

Täiesti uus vegan toidukoht paistis olevat Fressh, kuhu jõudsime hommikust sööma. Tahtsime küll smuutit sööma minna, aga smuutidele ja värsketele mahladele pühendatud vegankoht oli sel päeval kinni ning Fresshis olid juba teised valikud. Seega algas hommik avokaado bagel´iga

fressh1

Natural Healthy Foods on Birminghami esimene vegan toidukoht, mida külastasin juba eelmisel aastal ja mis jättis oma põneva, tervisliku ja maitsva valikuga väga hea mulje.

nhff

Kiireks snäkiks on aga ideaalne koht 3 Three´s, mille veganleibade, -vrappide, -kookide valik võtab silma eest kirjuks. Ja kohv (kofeiinivaba vähemalt) oli ka väga-väga hea.

333

Vahel võib reisi peal midagi täitsa lampi juhtuda.

lamp

Väike väänik tegutsemas.

kiik

Cannon Hill Park on imeilus ja pakub ka lastele toredaid lõbustusi.

kiik2

park

Reisi peal taipasin, et ma olen vist ikka küll kõige vähejutukam ja vaiksem inimene maamuna peal. Ega ma Aneti käes ei julgenud küsida, aga võibolla oli tal hoopis maailma kõige igavam reis. 😀 Samas mulle meeldis see meie rahulik pingevaba kulgemine, millele väike Maya küll oma krutskitega vürtsikust lisas.

Vahel oli nii:

mayaga

Ja vahel hoopis nii:

kurjad

Praegu on käimas Eesti blogiauhindade hääletus. Mina oma blogiga seal sel aastal ei osale, aga kutsun kõiki teid hääletama Jummel juurika blogi poolt kategoorias pere- ja beebiblogid.

Jälgi blogi Facebookis

3 Comments Add yours

  1. Anett ütles:

    Hahhaha! Kui vahva postitus! Mis elu igavaim reis, hull peast! Nii tore oli. Ja jumal tänatud, et sa vähem jutukas oled, saingi ise rohkem pläägutada 😀

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s