Pitsa, muidugi vegan

Mulle väga maitseb pitsa, aga ma teen seda väga harva, sest ma lihtsalt ei viitsi tainast sõtkuda, rullida ega jahumajandusega tegeleda. Kuigi poest saaks vist ka veganitele sobilikku pitsatainast, aga ma pole jällegi viitsinud kindlaks teha, kas ja kus seda müüakse. Ühesõnaga, olen laisk. Tegelikult pitsatainas valmib ju kiiresti, lihtsalt jahu, vesi ja törts õli kokku segada ja voila!

Mõtlesin, et teen täna siis jälle üle pika aja pitsat ja panen siia samuti retsepti kirja. Taina tegingi lihtsalt tunde järgi, nii et selles osas nippe jagada ei oska.

Pitsa peale läks:

  • 1 purk ube tomatikastmes
  • 1 hakitud sibul
  • 200g külmutatud maisi (sobib ka purgimais)
  • 150 g hakitud seeni
  • maitse järgi tomatikastet ja ketšupit
  • 100 g taimset riivitud juustu (kasutan Violife´i mozzarellat)
  • maitse järgi ürte (basiilik ja pune) ja soola
  • Tavaliselt panen lõpus pitsale kaunistuseks peale ka tomativiilud ja oliivid, aga neid mul täna polnud.

Praadisin pannil kergelt läbi hakitud sibula. Seejärel lisasin külmutatud maisi ja hästi natuke vett. Kui mais oli enam-vähem pehme, lisasin oad tomatikastmes ja seened ning lasin segul veel korraks haududa. Kui kasutada konservmaisi, siis võib kohe panna maisi koos ubadega. Järgmisena lisasin maitseained ja pisut ketšupit. Kuna oad on juba niikuinii tomatikastmes, siis võib ketšupi ka ära jätta, aga mulle meeldib rohke tomatikastmega pitsa.

Rullisin taina nii suureks, et kataks tervenisti ühe ahjupanni. Kui tainas sai pannile asetatud, määrisin sellele tomatipastat ja veel natuke ürte. Panin tomatipastase taina ahju 200 kraadi juurde umbes kümneks minutiks. Siis võtsin selle välja ja lisasin pannil valminud segu ja riivitud juustu ning panin pitsa veel umbes kümneks minutiks ahju.

Ooteaeg nii pikk pole, et raamatut lugeda jõuaks, aga raamatusoovitusi jõuab ikka teha. Mul on hetkel pooleli Laura Batesi “Everyday Sexism”. Soovituslik ja kasulik lugemine kõigile olenemata soost, et seksismi ära tunda, sellest hoiduda, ennast selle eest kaitsta ning sellele vastu hakata.

71fFq536lnL

Nii, aga pitsa sai nüüd valmis! Tomatitega näeks ikka ahvatlevam välja, aga mis teha, kui poes on meeles osta juustu, aga tomateid mitte (B12, ma ütlen! 😀 ).

Aurutasin juurde veel lehtpeeti ja porrut, mis oli vaja külmkapist ära kasutada. Nii et tervislikum roheline amps sai ka pitsa kõrvale.

Vaata ka retsepti Kikerhernejahust tofu.

Jälgi blogi Facebookis

 

 

 

2 Comments Add yours

  1. Anett ütles:

    Mine metsa, niiiii hea näeb välja!
    Oad tomatikastmes, seal kindlasti mingi 20% suhkrut sees jah? Me kunagi sõime neid suht palju, aga siis juhtusime koostist lugema ja enam ei ole ostnud. 😀 Samas me ostsime mingeid hästi odavaid ka alati, võib-olla sellepärast oli nii palju suhkrut.

    Meeldib

    1. Vaatasin, et on jah suhkur. Aga kuna ma pitsat teen reaalselt kord aastas, siis see väga ei muserda, sest ma muidu ju magusat ei söö ja suhkrut ei tarbi. No hea küll, ube tomatis söön ikka rohkem kui kord aastas, aga suht harva ikkagi. Kuigi koostist võiks huvi pärast lugeda ka teistel, poleks arvanud, et sellisest kohast suhkrut leiab. 😀

      Meeldib

Lisa kommentaar