Telefonipiltide väljakutse

Jummel Juurikas kutsus mind osalema telefonipiltide väljakutses ehk jagama 10 viimast pilti oma telefonist. Eelmisel reedel, kui kutse sain, siis mul polnud veel midagi jagada või täpsemalt öeldes polnud mul jagada midagi, mida ma juba polnud varem jaganud. Aga nädalavahetusel käisime väikesel reisil Sheffieldis, seega sain nüüd telefoni uusi pilte juurde küll.

Sheffield on väga ilus linn, kahjuks pildid seda eriti edasi ei anna, sest telefon ei tahtnud minuga üldse koostööd teha. Aga mööda erinevaid linnaosi käies muudkui vaatasime ja imestasime, et võrreldes meie enda linnaga (Swindon), mis on igav, ilmetu ja mõttetu, on Sheffieldis lausa lust jalutada.

Tegemist on Euroopa ühe rohelisema linnaga. Seal on inimese kohta rohkem puid kui üheski teises Euroopa linnas. Hinnanguliselt on seal üle 2 miljoni puu. Kuigi praegu tahab kohalik omavalitus võtta ette suurema puude mahavõtmise, sest paljud neist on aastakümneid hooldamata ja lihtsa lahendusena nähakse hooldamise asemel need maha saagida … See on kaasa toonud muidugi palju ka proteste kohalike elanike poolt.

Sheffield on mägine linn. Pidevad tõusud ja langused on jalgsi ja rattaga liiklejatele küll heaks trenniks.

Läbi linna jookseb viis jõge.

Veganite jaoks on samuti tegemist toreda linnaga, kus on vähemalt 4-5 vegantoidu söögikohta ja palju muid valikuid teistes toidukohtades. Samuti on seal pisike vegantoodete poeke.

Inglise hommikusöök kohvikus Dana, mis toimib MTÜ põhimõttel ja annetab oma tulud lähedal asuvale Budismikeskusele ja teistele kohalikele heategevuslikele algatustele.

Õhtusöök vegankohvikus Make No Bones. Šašlõkk on valmistatud tofust ja grillitud virsikust. Nägi nii ehe välja, et ehmatasin algul ära, kui see lauda toodi. Maitse õnneks polnud ehe, vaid ikka tofune ja virsikune.

Kui prügikasti näed, siis pane prügi sinna sisse. Eestlasele võib selline meeldetuletus olla naljakas, Inglismaal on see kahjuks aga väga asjakohane. Siin ei osata prügikaste kasutada, kõik rändab maha … Tänavate ääred on tihti tühje plastikpudeleid ja krõpsupakke täis. Kesklinna aladel käivad koristajad neid üles korjamas, aga väljaspool kesklinna on vaatepilt tihtilugu ikka väga kole. Miks inglased pole prügikastide kasutamist selgeks saanud, jääb mulle mõistetamatuks, mäletan, et ise teadsin juba lasteaialapsena sellist elementaarsust, et prügi maha ei visata. Aga kui nüüd järele mõtlen, siis Sheffield tundus selles osas ikkagi puhtam olevat, ju siin on omavalitususel õnnestunud ikkagi kohalikke harida.

Sheffielids on palju ilusaid parke ja üks suur Botaanikaaed, mis väärib kindlasti külastamist.

Rongijaam on samuti omaette vaatamisväärsus. Ehitatud amfiteatri jalamile ja täiendatud moodsa arhitektuuriga.

img_8041

Selle aasa peal oli imeline valik põllulilli, sh rukkililli, mida ma Inglismaal polegi varem kohanud.

img_8147

Ma ei viitsi teatepulka konkreetsetele blogijatele edasi anda, kutsun niisama kõiki huvilisi üles telefonipiltide väljakutsest osa võtma.

Jälgi blogi Facebookis

One Comment Add yours

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s