Vegan Californias vol 2

Mida vegan USAs teeb? Eks ikka proovib vegantooteid, mida Euroopas ei müüda. Nagu olen varasemalt maininud, siis ostan igasuguseid spetsiaalseid ja alternatiivseid vegantooteid harva, sest teen enamasti kodus ise süüa. Aga uudistooted proovin ikka ära ja ka reisidel meeldib mulle erinevaid asju proovida.

Parima valiku vegantooteid leiab Whole Foods Marketi poodidest, kuigi ka teistes poodides on valik igati hea (nt Safeway). Eelmises postituses kirjutasin, et sõin daiya sügavkülmutatud pitsat. Seekord läksin teisele katsele ja tahtsin näha, kas see nn juustupitsal olev juust sulab paremini. Ei sulanud, aga maitse oli ok. Kiirtoiduna on sellised pitsad ikkagi mugavaks variandiks.

Whole Foodsist ostetud vegantooted

Sweet Earthi burgerid olid tõeliselt tummised ja tugeva grillimaitsega. Olin Whole Foodsist just kaasa ostnud sooja toidu letist nuudleid ja aasiapäraseid pelmeene, aga tahtsin väga ka neid burgereid proovida. See oli loomulikult viga, sest pärast ägasin, kui olin selle hunniku ära söönud.

Hampton Creeki majonees on parim, mida elus saanud olen. Üldse ei imesta, et Hellman´s nad kohtusse kaebas, sest nende majonees on tõesti tugev konkurent loomsele majoneesile.

Daiya ja So Delicios jogurtid on kookospõhised. Ma ise eelistan sojajogurteid, nii et neid ma uuesti pigem ei ostaks, kuigi ega neil midagi viga ei olnud, jogurt nagu jogurt ikka.

Amy´s Kitcheni valmistoitude valikus on palju vegantooteid. Seda tofu scrabmle´it mäletasin juba eelmisest korrast. Mugav, kiire ja maitsev toit, mis valmib vaid mõne minutiga.

Sweet Earthi burger, Hampton Creeki majonees, daiya jogurt, tofu scramble

Mulle meeldib, et siin on lisaks tofule ka tempehit igal pool saada. Inglismaal ja Eestis tuleb seda tikutulega taga otsida. Sojakastmes praetud tempehitükke on hea näiteks stir-frydele lisada. Mmmm kui maitsev!

Stir-fry tempehi, brokoli, sibula ja paprikaga. Maitsestatud sojakastmega.

Juustud, vorstid, jogurtid, taimsed kalaalternatiivid, burgerid, jäätised, valmistoidud jne jne. Vegantoitude valik on Californias tohutu! Ma veeren siit minema, sest tahaks ju paljusid tooteid proovida, samas ei ole suur osa neist just kõige tervislikumad valikud. Aga hea küll, kui tihti ma ikka USAsse satun, pärast kodus jõuab jälle eeskujulik ja tervislik vegan edasi olla.

Täna sattusin True Food Kitcheni restorani, kus põhirõhk on värskel ja tervislikul toidul, mis tähendab, et seal on hea vegantoidu valik. Päris keeruline oli otsustada, mida tellida, sest kõik tundus nii maitsev. Lõpuks võtsin jällegi pitsa, sest tahtsin teada, kuidas maitseb mandliricotta. Pitsa peal oli pealtnäha veider kooslus: mandliricotta, butternut squash (ei teagi selle eestikeelset nimetust, mingit tüüpi kõrvits?), jõhvikate, lehtkapsa ja sibulaga. See maitses taevalikult! Kõrvale jõin lehtkapsa, ingveri, kurgi, selleri mahla.

Paar korda olen sattunud Sephora kosmeetikapoodi, kus otsimise peale jäi nii mõnigi vegantoode silma. Esimese asjana märkasin muidugi Kat Von D tooted. Kuid nende seast ma enda jaoks midagi huvitavat ei leidnud, sest tema kollektsioonis on minu maitse jaoks liiga intensiivsed toonid. Aga siis nägin Tarte ripsmetušše, millel oli ilus veganmärgistus juures. Ja kusagilt meenus, et paljud Uran Decay asjad on ka veganitele sobilikud. Nii saigi need kaks asja soetatud.

Ütle võlusõna “lehtkapsas” (kale) ja loomulikult tahab vegan seda endale saada! Olgu siis kasvõi kreemi kujul. Youth to the People on kohalik California firma, kelle tooted on kõik vegan. Väga nunnu.

Teine armas firmake, mis silma jäi, on Eu Genia, kes toodab sheavõi baasil võideid. Pildil olev purgike sisaldab vaid nelja koostisosa: sheavõid, sheaõli, baobaõli ja moringaõli. Eu Genia kannab hoolt selle eest, et Ghanas, kus sheavõid toodetakse, saaksid töötaja õiglast palka, ning loob võmalusi, et sealsed naised saaksid tööd ja haridust.

Ja taas leidsin ühe odava hinnaga kasutatud raamatu, mida olen juba ammu lugeda tahtnud. ❤

img_5554

Jälgi blogi Facebookis

One Comment Add yours

  1. Liis ütles:

    Tere
    Ma su eelmist postitust pole lugenud, aga ise usas elades müüakse nii sproutsis kui whole foodis sügavkülmas vegan kala. See on nii hea et aeg kui ma usas polnud ma muud ei teinud kui unistasin. Ma ei hakka sulle seda kirjeldama vaid jätan selle naudingu sulle. 🙂 Nüüd olen tagasi ja seadsin esimesed sammud kohe whole foodsi aga see oli suletud 😦 Täna on uus proov, siis võin nime saata kui soov on.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s