Vegan Californias vol 1

Californias on praegu hästi ilus ja roheline. Varasemalt olen siin käinud suviti, kui olid pikad põuaperioodid ja roheluse asemel katsid maad kuldpruuniks kuivanud taimed. Lõpuks on pikk põuaperiood aga läbi saanud. Viimasel ajal on siin palju vihma sadanud, mis tähendab, et loodus on pisut taastunud. Oi, praegu kõndis akna tagant mööda kitsekeste perekond.

Tagaaias on sidruni- ja apelsinipuu. See tundub mulle nii eriline ja äge, et lähed aeda ja muudkui korjad neid puu otsast ja teed hommikuks näiteks värsket mahla. Aga samas Eestis saab ju suvel ka väga ägedaid asju oma aiast. Lihtsalt kuna need on meie jaoks nii igapäevased, siis ei oska ehk alati seda hinnata.

Vegani jaoks on California muidugi paradiis. Siin on aastaringselt saada värskeid köögi- ja puuvilju. Rääkimata sellest, et vegantoodete valik on poes väga lai. Näiteks proovisin huvi pärast ära sügavkülma letist ostetud taimse pizza.

Ega see juust tegelikult niimoodi ei sulanud, nagu karbil oleva pildi peal. Maitselt oli pizza hea, kuigi mitte klassikalise pizza maitsega. Endatehtud veganpizza on ikka parem. 😉

Käisin ka juba vegan kiirtoiduketi Veggie Grill restoranis. Tellisin seal kinoaburgeri, mis oli mõnus, kuigi kahjuks ülesoolatud. Õde võttis nn kanaburgeri, mille kohta ta ütles, et see maitses tõesti nagu kana. Kuna ma lihamaitset ei igatse, siis ei taha ma proovida vegantooteid, mis on liiga lihasarnased. Mulle meeldib tunda ikka köögiviljade ja kaunviljade maitseid. No et oleks ikka aru saada, et tegemist on taimse tootega. Aga iseenesest on tore, et selliseid taimseid alternatiive on saadaval, mis petavad ära need, kellele liha maitseb. See teeb ülemineku veganlusele kindlasti lihtsamaks, kui on soov loomi säästa, aga tuttavatest maitsetest ei taheta loobuda.

Ahjaa, eile leidsin Goodwilli heategevuspoest 2 dollari eest populaarse vegan kokaraamatu. Sellised leiud rõõmustavad alati.

Jälgi blogi Facebookis

2 Comments Add yours

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s