Vegan Californias vol 1

Californias on praegu hästi ilus ja roheline. Varasemalt olen siin käinud suviti, kui olid pikad põuaperioodid ja roheluse asemel katsid maad kuldpruuniks kuivanud taimed. Lõpuks on pikk põuaperiood aga läbi saanud. Viimasel ajal on siin palju vihma sadanud, mis tähendab, et loodus on pisut taastunud. Oi, praegu kõndis akna tagant mööda kitsekeste perekond.

Tagaaias on sidruni- ja apelsinipuu. See tundub mulle nii eriline ja äge, et lähed aeda ja muudkui korjad neid puu otsast ja teed hommikuks näiteks värsket mahla. Aga samas Eestis saab ju suvel ka väga ägedaid asju oma aiast. Lihtsalt kuna need on meie jaoks nii igapäevased, siis ei oska ehk alati seda hinnata.

Vegani jaoks on California muidugi paradiis. Siin on aastaringselt saada värskeid köögi- ja puuvilju. Rääkimata sellest, et vegantoodete valik on poes väga lai. Näiteks proovisin huvi pärast ära sügavkülma letist ostetud taimse pizza.

Ega see juust tegelikult niimoodi ei sulanud, nagu karbil oleva pildi peal. Maitselt oli pizza hea, kuigi mitte klassikalise pizza maitsega. Endatehtud veganpizza on ikka parem. 😉

Käisin ka juba vegan kiirtoiduketi Veggie Grill restoranis. Tellisin seal kinoaburgeri, mis oli mõnus, kuigi kahjuks ülesoolatud. Õde võttis nn kanaburgeri, mille kohta ta ütles, et see maitses tõesti nagu kana. Kuna ma lihamaitset ei igatse, siis ei taha ma proovida vegantooteid, mis on liiga lihasarnased. Mulle meeldib tunda ikka köögiviljade ja kaunviljade maitseid. No et oleks ikka aru saada, et tegemist on taimse tootega. Aga iseenesest on tore, et selliseid taimseid alternatiive on saadaval, mis petavad ära need, kellele liha maitseb. See teeb ülemineku veganlusele kindlasti lihtsamaks, kui on soov loomi säästa, aga tuttavatest maitsetest ei taheta loobuda.

Ahjaa, eile leidsin Goodwilli heategevuspoest 2 dollari eest populaarse vegan kokaraamatu. Sellised leiud rõõmustavad alati.

Jälgi blogi Facebookis

2 Comments Add yours

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s