Mis on su elus puudu, et sa nii õel oled?

Olen täna sellises tujus, et tean, et tegelikult ei peaks midagi kirjutama. Must masendus rõhub ja maailm tundub rõõmutu paik. Tegin ka selle vea, et lugesin internetist kommentaare. Tean, et ei peaks seda tegema ja üldiselt ma neid ei loegi, aga … Täna tuli tore uudis, et Veg Machine´i Maarja ostis vana trammi ja plaanib selles tulevikus veganrestorani avada. Nii vahva! Aga loo all olevad kommentaarid on nagu ikka …

jbond_1391792533

“Elektriravi võiks trammis anda … veganitele.”

“Kas see silovagun ka mõne hullumaja ja kalmistu vahel liikuma hakkab? Reil Vegan.”

“Milleks veganile tramm? Veganile on vaja niidumasinat, looreha ja heinapallinööri.”

Sarnaseid ja veelgi õelamaid vegefoobseid kommentaare leiab muidugi kõigist veganlusest rääkivate artiklite all. Aga miks peaks uudis uuest restoranist tekitama sellist viha, et on vaja minna ennast kommentaariumis välja elama? Mis su elus puudu on, et internetiavarustes õeluste kirjutamine rahludust pakub? Ilmselt selliste inimeste elu peab olema väga kurb ja tühi. Või on need ebaõnnestunud huumorikatsed? Igal juhul on kahju, et mõne inimese ainus rõõm päevas on teiste kiusamine ja naeruvääristamine.

Ma ei tea, kas see on veganiks olemisega seotud ja sellega, et mõtlen tihti kaastunde, armastuse ja õigluse peale, aga mida aeg edasi, seda vähem ma mõistan õelust ja viha. Ja üha vähem suudan seda ka taluda. 11 aastat liha mittesöömist on õpetanud küll erinevate taimetoitluse vastaste argumentidega hakkama saama ning neile rahulikult vastama, kuid tundlikkus maailmas valitseva kurjuse vastu ei ole kuidagi vähenenud. Pigem vastupidi. Ükskõik, kas siis tegemist on loomade või kaasinimeste vastu suunatud ebaõiglusega, igasugune ebaõigluse, kurjuse ning valu külvamine läheb mulle üha rohkem korda. Seetõttu ma ei mõistagi, et kui on võimalus teha head, siis milleks valida kurjus …

kindness

Ahjaa, soovitan kiusamise kohta lugeda ühte head artiklit. Kuigi teemaks on koolikiusamine, võib seda laiendada ka mujale, sest mis muud need sellised õelad kommentaarid ole, kui lihtsalt kiusamise üks vorme.

Jälgi blogi Facebookis

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s