Pidage vastu, uued veganid!

Hetkel on käimas kuu aega kestev vegan väljakutse. See tähendab, et huvilised saavad ennast proovile panna ja süüa selle aja jooksul vegantoitu, et vaadata, et mis tunne on veganina elada. Väljakutse on hea võimalus eriti just neile, kes on veganlusest huvitatud, kuid ei ole senini seda sammu ette võtnud. Novembris saab seda teha koos sadade teiste inimestega ja nii on kindlasti lihtsam veganlust proovida. Varasemad aastad on näidanud, et paljud jäävad veganiteks ka edaspidi või siis vähendavad loomse tarbimist suurel määral.

Elan kõigile teile kaasa, nii vahva on vaadata neid esimesi samme, kus iga uus toit ja maitseelamus on põnev ja huvitav. Kuidas siltide lugemine võib olla tüütu, aga samas saad palju teadlikumaks, et mida üks või teine toode sisaldab. Kuidas kohtud teiste veganitega, kuidas jagad rõõme ja muresid teiste alustajatega. Kuidas loed infot või vaatad filme näiteks loomade kohtlemisest ning võibolla esimest korda elus valad pisaraid loomade olukorra pärast ning mõistad, et ei soovi selles enam mingil juhul osaline olla. Või äkki aitab vegantoidu söömine enesetunnet parandada ja annab palju energiat. Oh, see algusaeg on nii lahe!

Olen aga tähele pannud, et algajad veganid ei ole veel jõudnud veganvõileivast ampsugi võtta, kui juba kuhjatakse nad kriitika ja torkivate küsimustega üle: Taimedel on ka tunded! Veganlus on tervisele ohtlik! Tore, et veganlust proovid, aga miks sa ebatervislikku kommi sööd? Tore, et veganlust proovid, aga su toit on ülepakendatud, miks sa keskkonnast ei hooli. Sul on ju nahast jalatsid, sa pole õige vegan! Putukad! Nad ju ka surevad su toidu tõttu!

vegan-sidekick

Hei-hei, andke inimestele aega harjuda! Kahe-kolme päevaga ei saa eeldada kelleltki, et ta teeb kõike täiuslikult, teab vastuseid igale veganlust puudutavale küsimusele, on musterinimene ja kasvatab õndsuseoreooli pähe. Tavaliselt süüdistatakse veganeid, et nad suruvad teistele oma uskumusi peale, aga siit tuleb selgelt välja, et uus vegan pole jõudnud isegi veel oma mõtteid koondada, kui saab juba kurjade kommentaaride osaliseks.

Soovin teile jõudu ja vastupidamist! Tegelikult öeldaksegi, et üks keerulisemaid asju veganluse puhul ei ole mitte oma harjumuste muutmine, vaid just sotsiaalne suhtlus ja kaasinimestega hakkamasaamine. Luban, et see läheb ajapikku lihtsamaks. Eriti siis, kui tutvute ka teiste veganitega, kes sellistes olukordades toetust pakuvad. Ilusat novembrit!

Jälgi blogi Facebookis

3 Comments Add yours

 1. Preeriakyylik ütles:

  Kusjuures mul polnud aimugi et novembrikuus on kuu aega kestev vegani väljakutse. Omal intsiatiivil võtsin selle tee ette. Siiamaani läheb õnneks kenasti. 😀

  Meeldib

  1. Siis on küll hea kokkusattumus. 🙂 Väljakutse ajal tasub liituda nende uudiskirjaga, sealt saab igapäevaselt nippe, retsepte, igast infot jne: http://loomadenimel.ee/vegan-valjakutse/

   Meeldib

   1. Preeriakyylik ütles:

    Aitäh! 🙂 Liitusin.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s