Nädalavahetus veganmullis

Nädalavahetusel käisin Londonis Vegfestil. See on suurejooneline veganmess, kus kahe päeva jooksul sai osta vegantooteid (kohal oli üle 250 ettevõtte või organisatsiooni) ning kuulata huvitavaid loenguid. Messi külastas üle 13500 inimese

vegfest2
Kaerapiima tootja Oatly
vegfest
Lõunasöök toitlustajalt The Green bean
vegfest1
Umbrohuburger ehk The Duch Weedburger

vegfest3

vegfest4

Mina läksin Vegfestile eelkõige Pro-Intersectional Vegan konverentsi pärast. Intersektsionaalsus tähistab mõistmist, et sotsiaalse õigluse küsimused ja probleemid on omavahel lahutamatult seotud ning et erinevatel rõhumis- ja domineerimisvormidel on ühine alus. Näiteks on ebaloogiline, et võitleme naistevastase vägivalla vastu ning samal ajal teeme kõike seda loomadega, isegi mõtlemata selle peale, et need rõhumise süsteemid on omavahel seotud. Või oleme rassismi vastu ning mõistame, et on vale kaasinimestesse negatiivselt suhtuda pelgalt seetõttu, et nad näevad meist erinevad välja, samas aga ekspluateerime loomi pelgalt seetõttu, et nad kuuluvad teise liiki ja ei räägi meiega ühist keelt. Me ei saa loota, et kaob ära üks ebaõigluse vorm või vägivallavorm, kui juurutame samal ajal teist. Ja selles osas on võimalik erinevatel sotsiaalse õigluse liikumistel omavahel koostööd teha.

Ma istusin seal konverentsil ja mitme loengu ajal tundsin, et pisarad kipuvad silma. Ühtpidi rõõmust, et seal oli koos nii palju häid ja tarku inimesi, kes kõik teevad tööd selle nimel, et maailmas oleks kõigil hea elada. Teistpidi aga tabas mind nii tugevalt see teadmine ja arusaamatus, et maailmas on nii palju kurjust ja negatiivsust. Mul on üha raskem mõista, miks me teeme nii palju kurja teistele inimestele ja loomadele. Nii lihtne on ju olla hea, sõbralik ja kaastundlik. Sellega ei kaota mitte midagi. Ometi ei suuda me inimkonnana sellega hakkama saada ning loome pidevalt ebaõiglust juurde.

Konverentsi ja kogu selle temaatika saab kokku võtta järgmiste sõnadega:

da4a61d24f51d55190a493d938bffe7d

NB! Ärge unustage, et 5. novembril toimub Tallinnas Taimetoidumess! Ja minge kindlasti kuulama Lisa Kemmereri loengut kell 13.00. Seda juhtub harva, et Eestisse satub nii tuntud vegan ja filosoof loengut pidama.

Jälgi blogi Facebookis.

 

4 Comments Add yours

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s