Kehahooldustooted

Aeg-ajalt on minult küsitud, et milliseid kosmeetika- ja kehahooldustooteid ma kasutan. Kosmeetikat kasutan üldiselt vähe, sest mul pole põhjust ennast meikida ja esinduslik välja näha, kuna töötan peamiselt kodus. Kui teismeea katsetused välja arvata, siis tegelikult pole ma kunagi viitsinud eriliselt meikimisega tegeleda, pole lihtsalt tundnud selleks vajadust. Vahel harva kasutan ripsmetušši, silmapliiatsit ja peitekreemi. Ja mõnikord olen ostnud spontaanselt lauvärve ja huulepulki, aga tavaliselt aeguvad need enne, kui neid kaustada jõuan. Nii et kosmeetikatoodete osas ei oska ma kahjuks erilist nõu anda.

Šampoonidest on mu viimase aja lemmikud olnud Urtekrami vegan- ja ökotooted, mis jätavad juuksed mõnusalt pehmeks. Minu juustele pole suur osa ökošampoone sobinud, sest juuksed on kuidagi takuseks jäänud, aga Urtekramiga pole olnud seda muret.

Kehamääre on mul hetkel Pacifica oma. Pacifica on USA firma, kelle kõik tooted on vegan. Nad teevad nii kosmeetikat kui ka kehahooldustooteid. Eestisse nende tooted veel kahjuks jõudnud ei ole.

tooted

Hambapasta osas olen viimastel aastatel truuks jäänud Lavera toodetele, sest neid on lihtne igalt poolt kätte saada, lisaks on nende vegantooted korralikult märgistatud.

Näokreem on mul hetkel UK kohaliku ketipoe Superdrug toode. Enamus nende enda brändi tooted on veganitele sobilikud ja ka vastava märgistusega. Lisaks on nende tooted odavad. Kahjuks pole need orgaanilised, aga kuna minu nahale nende kreemid sobivad, siis olen hetkel sellest mööda vaadanud.

Pildil on veel dr. Organicu deodorant, mille leidsin kohalikust tervisetoodete poest ning millel on jällegi veganmärgistus olemas. Selle firma asju peaks ka Eestist saama osta.

Üldiselt otsingi kosmeetika- ja kehahooldustoodetelt esimeses järjekorras veganmärgistust, kui see kriteerium on täidetud, siis võimaluse korral eelistan ökotooteid. Cruelty-free märgistus on ka oluline, aga samas see ei taga, et toode oleks vegan, vaid ainult, et seda pole loomadel katsetatud. Nii et selles osas on veganmärgistus kindlam, sest tuntud veganmärgistuse väljaandjad ei anna märgistust niikuinii loomkatsetatud toodetele.

Jälgi blogi Facebookis

Follow my blog with Bloglovin

 

2 Comments Add yours

  1. Ksenia ütles:

    Kust saab neid šampoone osta? 🙂

    Meeldib

    1. Neid on igasugustes ökopoodides müügil Eestis. Samuti peaks Solarisest saama ja Mahemarketist.

      Meeldib

Lisa kommentaar