Käisin kirikus ja joonistasin grafiteid

Laupäeval käisime teiste eestlastest veganitega Cheltenhamis veganlaadal, mis toimus ühes kirikus. See on armas ja tekitab hea tunde, kui kirikud lubavad oma ruume sellisteks üritusteks kasutada.

St. Andrew´s Church

Laat oli väike ning vaatamist väga pikaks ajaks polnudki. Lõpuks ostsimegi sealt vaid vegansõnumiga t-särgid. Sarnaseid särke on mul juba mitu tükki. Mulle meeldib, et lisaks vegansõnumile on sellised särgid enamasti ka muul viisil eetiliselt toodetud (nt mahepuuvillast ja fair trade vms).

 

13048251_10209646282460061_5090842348635644643_o
Vahva auto.

 

Cheltenhamis asub ka tuntud USA poeketi kauplus Whole Foods Market, kus lisaks heale valikule ökotoodetele leiab ka huvitavaid vegantooteid. Prooviks sai ostetud näiteks veganmuna, vorstikesi, vahtrasiirupiga maitsestatud tempehi, erinevaid tofusid, kimchit jms.

Whole Foods Marketist ostetud tooted.

 

13001287_10209646344941623_8184186997282301351_n
Hea idee! Lapsed saavad poeskäigu ajal nautida tasuta puuvilju.

Kes on mu nädalamenüüde ülevaateid lugenud, see teab, et ma just tihti selliseid spetsiaalseid vegantooteid ja alternatiive ei tarbi, kuid samas on alati põnev uusi tooteid proovida. Seega saigi hommikusöögiks valmistatud klassikaline inglise hommikusöök “muna”, “peekoni” ja “vorstikestega”. Muna oli lõhnalt ja tekstuurilt küll autentne, minu jaoks liigagi sarnane. Ma pole kunagi eriti armastanud mune süüa, seega ei hakka ilmselt ka seda veganvarianti ostma. Sama lugu vorstikestega – ei tunne lihtsalt vajadust ega isu selliste toitude järele, kuigi need maitsesid hästi. Tempehiga on teine lugu, see meeldib mulle väga ning ei meenuta kuidagi liha, vaid on täiesti omaette maitsega.

Follow Your Heart veganmuna, Linda McCartney´s vorstikesed, Tofurky tempeh, seened, tomatid ja oad tomatikastmes.

Facebookis käib juba pikemat aega Vegan Chalk Challenge, mille raames kutsutakse veganeid üles joonistama asfaldile kriidiga vegansõnumeid. Nii et grafiteid ma siiski ei joonistanud, nagu pealkirjas mainisin, kuid võtsime julguse kokku ja kriidid kaasa ning läksime tavapärase jalutuskäigu asemel tänavatele joonistama. Minu jaoks oli see tõesti paras väljakutse ja eneseületamine, Facebookis ja internetis on ikka palju lihtsam aktiivne vegan olla. 🙂 Aga mu kaaslased olid õnneks palju julgemad. Seega, kel vähegi julgust, võtke kriidid kätte!

Peace begins on your plate. Go vegan.

 

img_2463
Love animals? Go vegan.

Kuidas teie nädalavahetus möödus? 🙂

Kui sul on veganluse kohta küsimusi, siis siin saad anonüümselt küsida. Avaldan vastused Vegani päevaraamatu blogis. Kui soovid vastust pigem oma kirjakasti, siis kirjuta mulle veganipaevaraamat[at]gmail.com või blogi Facebooki postkasti.

Jälgi blogi Facebookis

Follow my blog with Bloglovin

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s